Freezone utvider gamingtilbudet

Ungdomsklubben Freezone utvider tilbudet innenfor gaming og andre digitale aktiviteter.     

– Vi ønsker en ungdomsklubb med et variert tilbud, der det også legges godt til rette for dem med interesse for data og gaming, sier Stian Høibråten, leder for Freezone.

En stor investering

I et intervju i fjor høst fortalte Freezoneleder Stian Høibråten om planene om å utvide data- og gamingtilbudet på ungdomsklubben. På daværende tidspunkt søkte Stiftelsen Positiv oppvekst, som driver ungdomsklubben, midler til dette hos Sparebankstiftelsen Ringerike som nå har bevilget 100.000 kroner til formålet. Pengene er allerede investert i tre nye gaming pcer, og en 75« storskjerm til klubbens gamingrom.

–  Vi har også fått 15.000 kroner fra tilskuddsordningen til Ring.Blad/DNB stiftelsen som har blitt brukt til innkjøp av ny Play-Statsion 5 og tilbehør, og i tillegg fått bevilget 20.000 kroner fra samme ordning som etter hvert skal investeres i streamingutstyr, smiler en fornøyd Stian Høibråten.

Ungdomsklubben har også søkt om ytterligere midler, både til konkrete mål til skolestart i år og videre fremover.

– Målet vårt er å kunne ha 10 spillmaskiner til skolestart i høst, og etter hvert også 3D-printer, VR-utsyr og mer utstyr til streaming, meddeler Høibråten. 

Basert på ungdommenes ønsker

På spørsmål om hvorfor Freezone satser stort på utvidelse av datatilbudet sitt, svarer Høibråten at dette er noe de gjør som en respons på det mange ungdommer i Hønefoss uttrykker at de ønsker seg. Både i en undersøkelse gjort av Kultursenteret i Hønefoss og en spørrerunde på Freezone i fjor høst, kom det fram at flere av de unge ønsket seg et bredt tilbud innenfor data.

– Datakulturen blant unge er en viktig del av tiden vi lever i og vi ønsker å basere tilbudet vårt på det ungdommene selv ønsker seg, understreker Stian Høibråten.

– Det er også en verdi for oss at ungdommer føler de kan komme hit og spille, at de ikke bare blir sittende hjemme der de gjerne har godt utstyr fra før. Derfor tenker vi at godt utstyr til gaming er en god investering. Når de spiller her treffer de også folk på sin egen alder og blir del av et godt sosialt fellesskap, sier han videre.

Ønsker god dialog med foreldre

Freezone ønsker svært gjerne at foreldrene til ungdommer som kommer til Freezone og spiller med venner, tar kontakt og stiller spørsmål dersom det er noe de lurer på. Klubben ønsker en god dialog med hjemmene, og vil tillate mange ulike spill, men foreløpig bare ett spill med attenårsgrense.

– Det eneste spillet med attenårsgrense vi foreløpig vil tillate er Counter Strike, som er et strategispill. Ellers blir det spill med sekstenårsgrense, men de aller fleste med aldersgrenser under dette, fastslår Høibråten.

– Vi kommer til å legge ut en liste på nettet etter hvert, der vi oppgir hvilke spill vi bruker her og hva slags aldersgrenser som er på dem. Dersom noen av ungdommene ønsker å prøve et spill som har høyere aldersgrense, må de ha med seg et utfylt samtykkeskjema hjemmefra, avslutter den engasjerte klubblederen.

Tekst: Kate Hoås
Foto: Andreas Tronerud